Dreamhack news

Get Adobe Flash player
Featued Content

FOOD

 
KIOSKS & FOOD VENDORS

SHOPPING

 
MERCHSTORE, DREAMSTORE & SECRET SHOP

COSPLAY

 
DHS14 Cosplay Championship

Dota 2

 
ASUS ROG DreamLeague

FESTIVAL

 
DreamHack Festival

ESPORT

 
WORLD CLASS ESPORT ENTERTAINMENT

EVENT RULES

 
Event Rules and Conditions

ACCOMMODATION

 
SLEEPING HALL, HOTEL AND MORE

TRAVEL

 
TRAVEL TO DREAMHACK
News > GAMING | STUDIO > Superbevakning av The International 4

Superbevakning av The International 4 på Viagame och TV6 Play 18-21 Juli

Viagame och TV6 gör en jättesatsning på bevakningen av The International 2014, världsmästerskapen i Dota 2. I prispotten finns över 10 miljoner dollar och de regerande mästarna från Sverige, Alliance, är ett av lagen som är storfavoriter när tävlingarna drog igång i veckan. Den svenska publiken kommer kunna följa slutspelet i direktsändning, live från Seattle och Monster Energy DreamHack Studios i Stockholm.

De första kvalmatcherna startade redan i tisdags, men nästa helg 18-21 juli, spelas slutspelet i basketarenan KeyArena i Seattle inför tiotusentals människor på plats och miljontals tittare världen över. Viagame och TV6 Play livesänder evenemanget på svenska med studio både i Seattle och Stockholm.

Det är en enorm produktion med sex av Sveriges bästa Dota-experter som bevakar miljonevenemanget. De rutinerade profilerna Kim “Drayich” Larsson och Erik “Bogdan” Olsson är på plats i Seattle och kommer utöver att kommentera matcherna, även ge känslor och iakttagelser live från KeyArena. I Stockholm, kommer Fredrik “Slop3” Wahlstedt leda diskussionerna mellan matcherna tillsammans med experterna Marie “Jeez” Ringdal, Daniel “Silas” Samuelsson och Joel “apemother” Larsson live från Monster Energy DreamHack Studios.

- Det här är den enskilt största satsningen i svensk e-sporthistoria för ett internationellt event. Vår livesändning som kommer vara samma höga standard som OS- och VM-sändningar. Vi kommer ha Drayich och Bogdan med oss som kommentatorer på plats i Seattle, reportageteam i Seattle och givetvis programledare och experter i e-sportstudion i Stockholm, säger Simon Sundén, innehållsansvarig på MTGx.

På plats i Seattle har även Viagame repotern Jess Brohard som kommer förse både Viagame och TV6 Play med intervjuer med alla toppspelarna och kända e-sportprofiler.

- Det är en ära att DreamHack får vara med och producera innehåll från The International, precis som vi började med förra året. Vinnarscenerna förra året och den exklusiva intervjun med Alliance klockan 06.00 på morgonen var ett magiskt ögonblick i e-sport, säger Tomas Lyckedal, e-sportansvarig på DreamHack.

De första livesändningarna startar på www.viagame.com och www.tv6play.se 18:00 på Fredag 18:e juli.

Här är Viagames och TV6 trupp för att bevaka The International 2014

På plats i Seattle:
Kommentatorer / Experter:
- Kim “Drayich” Larsson
- Erik “Bogdan” Olsson
Reporter/Viagame:
- Jess Brohard

TI4 Studio – live från Monster Energy DreamHack Studios:
Programledare
- Fredrik “Slop3″ Wahlstedt
Panel:
- Marie “Jeez” Ringdal
- Daniel “Silas” Samuelsson
- Joel “Apemother” Larsson

Sitemap & Miscelleanous