Dreamhack news

Get Adobe Flash player
News > ESPORT > ESPORTSM features League of Legends

Idag är vi mycket glada att presentera League of Legends som en av de officiella tävlingsgrenarna för den kommande säsongen av ESPORTSM. League of Legends, eller LoL som det kallas i folkmun, är ett av de mest spelade och populära spelen i Sverige och vi tror på rekordstort deltagande.

League of Legends kommser att spelas på samtliga deltävlingar under säsongen och vi kommer även arrangera onlinekvalifikationer till dessa, för att sedan avsluta säsongen på DreamHack Summer i Juni 2014. Inför publiken i DreamArena kommer vi att kora de första svenska mästarna i League of Legends, samt dela ut 200 000 kronor i prispengar.

- League of Legends har varit det mest efterfrågade spelet under tidigare säsonger och vi är extremt glada över att kunna erbjuda de svenska spelarna och fansen spelet i ESPORTSM denna säsong. League of Legends manifesterar också vad ESPORTSM står för: Esport ska vara gratis, folkligt och öppet för alla, säger Fredrik Nyström, projektledare på ESPORTSM.

Förra året deltog över 5 000 spelare i ESPORTSM och livesändningarna följdes av hundratusentals svenskar på Aftonbladet TV. Över 50 000 unika tittare följde sändningarna per sändningstillfälle.

- I oktober startar tredje säsongen av ESPORTSM och mästerskapet har verkligen ett brett stöd hos både utövare och fans. League of legends är det i särklass största spelet bland svenska gamers, hela 60% av våra besökare på DreamHack sätter League of Legends som sitt favoritspel. Nu tror vi på ett rekordstort deltagande och tittandet av den kommande säsongen, säger Tomas Hermansson, esportansvarig på DreamHack.

OM ESPORTSM
Säsongen pågår från oktober 2013 till juni 2014. Totalt arrangeras åtta SM-tävlingar runtom i Sverige där vinnarna kvalificerar sig till SM-finalen på DreamHack Summer 2014 i Jönköping, innan tävlingarna arrangeras det flera deltävlingar online för att ta fram de bästa spelarna och lag till varje deltävlig. Säsongen 2013/2014 förväntas locka 8000 aktiva spelare. ESPORTSM arrangeras av Inferno Online och DreamHack. Telia är huvudsponsor, Aftonbladet är mediapartner. SteelSeries är sponsor.

Läs mer om esportsm på www.esportsm.se

Sitemap & Miscelleanous